Najväčšou sumou podporí mesto volejbalový klub

28.10.2009 Humenné

Humenné 28. októbra (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom dnes na svojom 21. zasadnutí podporili najväčšou sumou z dotovaných športov Volejbalový klub Chemes Humenné.
Zastupiteľstvo okrem iného prijalo všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o vytvorení stanovíšť pre taxislužby a rokovania sa dotkli aj systému obstarávania tovarov a služieb prostredníctvom elektronických aukcií.
Zastupiteľstvo schválilo podporu pre športovcov mesta sumou 18.784 eur (565 892 Sk). Dotácie sa týkajú športov ako napríklad basketbal, plávanie, tenis alebo atletika. Poslanci rozhodli, že vďaka dobrým výsledkom bude špeciálne dotovaný volejbal, ktorý si celkovo prilepší o sumu asi 24.979 eur (752.517 Sk).
Na dnešnom zasadnutí prijali aj VZN o vytvorení stanovíšť taxislužby, na ktorých budú môcť stáť iba majitelia taxíkov odvádzajúcich poplatok, ktorého výška sa bude prerokovávať na decembrovom rokovaní mestského zastupiteľstva. Diskusia sa viedla aj v súvislosti s problémom nelegálnych taxíkov. Poslanec Ondrej Semanco (ĽS-HZDS) požiadal zástupcov mesta, aby v spolupráci so Živnostenským úradom s okresnou pôsobnosťou iniciovali boj proti týmto nelegálnym prevádzkovateľom.
Zastupiteľstvo prijalo i uznesenie, ktoré zaviazalo mestskú radu a vedenie mesta, aby sa do konca roka pripravil prechod na obstarávanie tovarov a služieb prostredníctvom elektronickej aukcie. \"Prax hovorí, že môže ísť aj o úsporu 30 percent, čo tvorí napríklad pri 100-miliónových zákazkách nezanedbateľnú sumu, \" konštatoval Semanco.
Jedným zo záverečných bodov dnešného zasadnutia bola voľba členov komisií mestského zastupiteľstva. Do Komisie na prešetrovanie sťažnosti bol zvolený Milan Ivanco (SDKÚ-DS) a Jozef Babjak (SDKÚ-DS) sa stal členom Komisie školstva, mládeže a športu.
 

Vyberte región